Ons verhaal …


In 1958 heeft de banketbakker Piet Mastenbroek in zijn woonplaats, Monnickendam, zijn eigen banketbakkerij met winkel geopend.

Zijn vrouw, Griet Mastenbroek, nam het reilen en zeilen in de winkel op zich, terwijl Piet Mastenbroek al het lekkers ambachtelijke maakten in zijn eigen bakkerij.


Eén van de zonen, Gerard, gaf in 1989 aan ook wel de banketbakkers wereld in te willen. Zo gezegd, zo gedaan. Zijn carrière bij de politie gaf hij op en kreeg de ambitie om het bedrijf van zijn ouders over te nemen. Toch heeft hij eerst daarvoor een banketbakkers opleiding moeten volgen en heeft hij een korte tijd bij Errol Trumpie in Amsterdam gewerkt.


In 1990 was Gerard er klaar voor en nam het bedrijf samen met zijn vrouw, Antoinette, over van zijn ouders. Het bedrijf maakte al snel een enorme groei door. Dit resulteerde al snel in het openen van een nieuwe locatie: Edam.

Zeven jaar later werd er een tweede bakkerij geopend in het centrum van Purmerend en kwamen er twee nieuwe winkels bij: Makado centrum en het Willem Eggert centrum. Dit werd overgenomen van de familie Groot.


Door de enorme uitbreiding was het efficiënter om de twee banketbakkerijen in Purmerend en Monnickendam samen te voegen tot één grote banketbakkerij. In 2003 is deze grote banketbakkerij geopend op industrieterrein de Koog in Purmerend.


Op de dag van vandaag helpt Piet Mastenbroek op 82-jarige leeftijd nog steeds in zijn eigen winkel in Monnickendam.

Hij bakt nog steeds elke dag vers zijn gevulde koeken en saucijzenbroodjes af. Tevens levert die ook nog een belangrijke bijdrage in de banketbakkerij. Onder andere voor het maken van marsepeinen roosjes.


Op het moment zijn wij druk bezig met de heropening van onze winkel in het Willem Eggert centrum. (inmiddels heropend op 4 september 2015)  We lanceren een geheel nieuw concept van Mastenbroek in het Willem Eggert Centrum, dit zal als voorbeeld dienen voor de andere winkels.

De dochter, Michelle, van Gerard en Antoinette gaat deze nieuwe winkel leiden. Zal zij de derde generatie zijn en deze banketbakkerstraditie voortzetten?


Van IJsendijkstraat 381

1442 LB Purmerend

Telefoon: 0299 - 423714 (algemeen)

info@mastenbroek-banket.nl


Kvk 36021784

BTW NL.009852207B01   


Bestellingen: bestellingen@mastenbroek-banket.nl

Copyright @ Banketbakkerij Mastenbroek